1 | sipuli |
1 rkl | tuoretta inkivääriä |
½ tl | kurkumaa |
2 tl | öljyä |
8 dl | kalalientä |
165 ml | kookosmaitoa |
300 g | paloiteltua lohta |
1 | pieni paksoi-kaali tai 1/2 kiinankaalia |
2 rkl | limetin mehua |
tuoretta punaista chiliä | |
125 g | riisinuudeleita |
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää siihen kurkuma, hienonnettu sipuli ja inkivääriraaste. Anna ainesten pehmentyä miedolla lämmöllä. Lisää kattilaan kalaliemi, kookosmaito ja lohikuutiot ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Hienonna kaali ohuiksi suikaleiksi ja lisää ne hienonnetun chilin ja limettimehun kanssa kattilaan. Anna kiehua muutama minuutti. Valmista riisinuudelit ohjeen mukaan toisessa kattilassa. Valuta nuudelit huolellisesti ja nostele ne kuppeihin keiton kanssa. Jos koko keitto ei tule syötyä kerralla, valmista uudet nuudelit aina ruokailun yhteydessä, sillä keiton seassa ne imevät itseensä liikaa vettä ja pehmenevät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti