Resepti on alkujaan Pirkan.
500 g lehtitaikinalevyjä
100 g saunapalvikinkkua
10-15 kpl vihreitä oliiveja
100 g maustamatonta tuorejuustoa
mustapippuria
kananmunaa voiteluun
Levitä lehtitaikinalevyt sulamaan. Suikaloi kinkku ja viipaloi oliivit. Jos ostat kivellisiä oliiveja, niitä kannattaa painella veitsen lappeella niin, että kivi irtoaa helposti ja sitten paloitella terällä. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Leikkaa taikinalevyt puoliksi ja laita täytettä neliöiden keskelle. Tässä kohtaa ei kannata olla liian ahne, sillä liika täyte pursuaa pasteijoista ulos ja niitä on vaikea saada kauniisti kiinni. Reilu teelusikallinen täytettä/taikinaneliö riittää. Taita levyt kolmion muotoisiksi pasteijoiksi ja painele reunat kiinni haarukalla. Voitele pasteijat munalla ja pistele haarukalla. Paista 225 °C/15-20 min uunin alimmalla tasolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti