Pohja:
2 dl vettä
½ pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
n. 5 dl vehnä- ja/tai durumjauhoja
1 rkl öljyä
Täyte:
tomaattipyreetä
jauhelihaa
pekonia
sipulia
sinihomejuustoa
ananasta
juustoa
Vesi lämmitetään 42-asteiseksi, eli hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Tavallista hiivaa käytettäessä kädenlämpöinen vesi riittää. Veteen ripotellaan suola ja osa jauhoista. Kuivahiiva sekoitetaan jauhojen joukkoon ennen alustusta. Loput jauhot alustetaan taikinaan käsin, kunnes taikina tuntuu sopivan kiinteältä. Öljy lisätään alustuksen loppuvaiheessa. Sillä välin kun taikina kohoaa, valmistetaan täyte.
Paista ensin suikaloitu pekoni rapeaksi ja ruskista sitten jauheliha sipulin kanssa pannussa. Mausta jauheliha mustapippurilla, suolalla ja paprikajauheella. Kumoa taikina leivinpaperille, ripottele pinnalle hieman jauhoja ja kauli taikina ohueksi. Vedä leivinpaperi pellille ja täytä pitsa. Ripottele pitsan pinnalle vielä oreganoa tai pitsamaustetta ja paista 250 asteessa n. 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti