Lihapullat | |
400 g | paistijauhelihaa |
1 iso (200 g) | sipuli |
1/2 dl | korppujauhoja |
1/2 dl | Valio ruokakermaa 10 % |
1 | muna |
1 tl | suolaa |
1 tl | pippurisekoitusta |
1 rkl | basilikaa |
Kastike | |
1 tlk (400 g) | tomaattimurskaa |
2 dl | vettä |
2,8 dl | Valio ruokakermaa 10 % |
1-1 1/2 | lihaliemikuutiota |
1 rkl | valmista kastikesuurustejauhetta |
Sekoita jauhelihan joukkoon kaikki muut aineet, sipuli hyvin hienonnettuna. Anna taikinan turvota n. 15 min. Kuumenna tilavassa paistokasarissa tomaattimurska, vesi ja kerma kiehuvaksi. Lisää liemikuutio. Kasta kädet kylmään veteen. Pyöritä jauhelihataikinasta pieniä lihapullia. Laita ne kiehuvaan tomaattiliemeen. Peitä kannella ja huolehdi, että tomaattiliemi pysyy kiehuvana. Anna kypsyä kannen alla hiljalleen kiehuen 10 - 15 min lihapullien koosta riippuen. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi lihapulla. Ripottele kasariin suurustejauhe. Sekoita ja anna kiehua 1 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti