11.2.2011

Lihapullat tomaattikastikkeessa

Resepti suoraan Valiolta. Oma suosikki muusin kanssa tarjoiltuna, sopii myös spagetin kanssa!


Lihapullat
400 g   paistijauhelihaa
1 iso (200 g)  sipuli
1/2 dl   korppujauhoja
1/2 dl   Valio ruokakermaa 10 %
1   muna
1 tl   suolaa
1 tl   pippurisekoitusta
1 rkl   basilikaa

Kastike
1 tlk (400 g)  tomaattimurskaa
2 dl   vettä
2,8 dl   Valio ruokakermaa 10 %
1-1 1/2   lihaliemikuutiota
1 rkl   valmista kastikesuurustejauhetta

Sekoita jauhelihan joukkoon kaikki muut aineet, sipuli hyvin hienonnettuna. Anna taikinan turvota n. 15 min. Kuumenna tilavassa paistokasarissa tomaattimurska, vesi ja kerma kiehuvaksi. Lisää liemikuutio. Kasta kädet kylmään veteen. Pyöritä jauhelihataikinasta pieniä lihapullia. Laita ne kiehuvaan tomaattiliemeen. Peitä kannella ja huolehdi, että tomaattiliemi pysyy kiehuvana. Anna kypsyä kannen alla hiljalleen kiehuen 10 - 15 min lihapullien koosta riippuen. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi lihapulla. Ripottele kasariin suurustejauhe. Sekoita ja anna kiehua 1 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti