Kasvisversio Pirkan alkuperäisestä reseptistä.
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 vihreää chiliä
1 tlk kidneypapuja
1 tlk ruskeita papuja
2 rkl öljyä
1 tl chilijauhetta
1 tl jauhettua juustokuminaa
2 laakerinlehteä
2 rkl tomaattipyreetä
8 dl vettä
1 lihaliemikuutio
Aluksi huuhdellaan pavut ja soseutetaan niistä puolet. Helpoiten tämä käy sauvasekoittimella, mutta myös haarukalla painelemalla saa tarpeeksi tasaista. Sipulit kuullotetaan kattilassa öljyssä, minkä jälkeen lisätään muut mausteet ja tomaattipyree. Sekaan kaadetaan vesi ja lihaliemikuutio ja annetaan hautua hetken. Tämän jälkeen lisätään kattilaan hienonnetut pavut ja sekoitetaan tasaiseksi. Lopuksi lisätään kokonaiset pavut ja annetaan hautua kannen alla n. 20 minuuttia.Tarjoile keitto maissilastujen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti